Portret: Andrej Košak

4 07 2010

  • Share/Bookmark

Dejanja

Informacije o objavi36 odzivov v “Portret: Andrej Košak”

4 07 2010
chef chef (22:17) :

Ko vidim tele porteree kadilcev, si ne morem kaj, da ne bi pomislil, kako je pomanjkanje samozavesti njihova najšibkejša točka. S čikom v ustih in roko pred obrazom se skrivajo pred svojim bistvom. Seveda ne trdim, da čik pokvari portret, morda celo nasprotno. Ampak James Dean je bil po mojem eden redkih, ki je bil takole videti dobro.

4 07 2010
Anka (22:28) :

V bistvu, če pomislim nase v najstniških letih, sem ga prižgala ravno zaradi tega, da se bila kao đeks. Zna biti nekaj na tem :) Ampak, če bi kadila še danes, bi šlo pač še za eno nezdravo razvado in ne pomanjkanje samozavesti. Ne v teh letih. Kako je s Košakom, ne vem.

4 07 2010
chef chef (22:59) :

Hočem povedat, zakaj bi se sploh kdo želel fotografirat med kajenjem? Brez težav bi takrat odložil čik, razen če je slučajno ujet v momentu ali če tudi na stara leta misli, da zato izgleda bolje. Ne vem. Jaz bi čik odložil.

Je pa res, da če ga pijemo, med fotografiranjem vedno držim flašo ali kozarec v roki :)

4 07 2010
Anka (23:10) :

Fora je bila v tem, da sem prišla ravno med pavzo ( snemanje filma ) in ga zmotila pri napol pokajeni cigareti ;) Ni šlo za nek umetniški portret, ampak sem izkoristila trenutek, ki mi je bil dan – pač s čikom v roki. ;) To je to.

4 07 2010
chef chef (23:13) :

No ja, malo je že zapoziral, hehe.
Pa saj težim samo zato, ker mi je vse dol padlo in se mi ne ljubi delat. Najbolje, da grem spat.

4 07 2010
Anka (23:16) :

Hahahahahaha, legenda chefovska!!! :D Amm, en mejčken pa res :mrgreen:

4 07 2010
somaarsen somaarsen (23:55) :

Nekateri se fotkajo medtem, ko seksajo, pa kaj … najšibkejša točka, pa kaj … zakaj ne bi naredili iz svojih pomakljivosti svoje vrline?! Res je nastopil čas nekih novih puritancev, človek bi se moral sramovati samega sebe … Sistemu je uspelo preusmeriti pozornost iz pravih problemov na neke trivijalne. Kadilci, fej! Skrivnost je v hlinjenju, najlepši smo, najidealnejši, brez madeža … Naj ljudje počnejo kar jih je volja, zaradi prižgane cigarete ni še nihče umrl, hehe … tako lahko je obsojati posledice. Orwell je imel prav, na koncu bomo drug drugega špecali … Košakovo bistvo je v njegovih filmih (kakršnikoli pač že bili), ne pa kako pozira za fotko. James Dean, jasno. Niti slučajno ne bi slovenci malikovali še živega avtorja in to svojega. Kaj pa je on tako posebnega?! Nič, samo to, da je sposoben preseči samega sebe, narediti film, in če kaj, to ni pomankanje samozavesti … sploh pa je njegovo bistvo nekje drugje … prosto parafrazirano: “Na mrtvog vuka čak i zec kurca diže.” Pizda, ja, besen sem, dajnes je prižgan čik izvor vsega zla, svašta!

5 07 2010
Anka (00:52) :

Cigareta je lahko nenavadno seksi, Košakovi filmi pa eni boljših pri nas, če ne najboljših. Kakor jaz vem, sta bila do slej Outsider, za katerega je tudi sam napisal scenarij in Zvenenje v glavi. Hkhm, zato mi je bilo v veliko čast, da sem ga sploh lahko zmotila med pavzo in ja, pri kajenju cigarete. Sama se ne obremenujem s takšnimi stvarmi, me pa zanima končni izdelek tega novo nastajajočega filma. Komaj čakam :D

5 07 2010
chef chef (02:38) :

Jaz ga tudi blazno cenim kot režiserja in mi prav tako dol visi, če je kadilec. Me pa tudi moti to neverjetno poveličevanje kajenja in nakladanje, da ena cigareta ni še nikogar ugonobila,kot da to ni grda navada, ki bi se je radi mnogi odvadili, pa se ne morejo.

Čeprav jih toleriram, ker mi drugega ne preostane, so zame kadilci smrduhi, nič manj kot prešvicani ljudje, in prostodušno priznam, da so mi bolj simpatični nekadilci, da o nekadilkah ne govorim. Neskončno smešno pa se mi zdi, če nekdo ob tem reče, da sem nestrpen in če celo piše psihoanalitične traktate in teorije o slovenski mentaliteti. Ne me jebat, ej!

5 07 2010
Anka (02:59) :

chef, še nisi šel spat, ali si že vstal? :D
Da se ti ravno toliko, kot če bi se ti delovni vikend podaljšal oziroma šele vstal na ponedeljkovo jutro :mrgreen:
ps: Če slučajno še delaš, naj te potolažim: sva že dva :P

5 07 2010
chef chef (04:51) :

Najprej sem se pol ure premetaval, potem sem pol ure spal, potem sem šel delat.

V zaostanku sem še kakšne štiri ure, jutri ob šestih zjutraj pa pičim za dvajset dni na dopust :) Divje, ampak tako je to v tem našem športu.

5 07 2010
NoMercy (09:10) :

hm … a ni, da se ocenjuje delo / izrazni efekt, ki ga dosega fotograf s sliko? :)
Kaj vidim: nek hud potencial za točno določenost in ozko usmerjenost (režija fima) sicer pa precej praznost :)

5 07 2010
Jean Tonic (15:07) :

Mene cigaret kot tak ne moti, se mi pa zdi, da akt kajenja odvrne pozornost od preostanka fotografije. Všeč mi je namreč, da tip sedi nekje zunaj in da je zadaj za njim veliko prostora, ki se končuje (a ne konča) tam nekje pri tistih industrijskih zadevah…

7 07 2010
andrej košak (20:39) :

Halo naredili so cel kup fotografij, ena ali par je bilo tudi s cigareto. Pa kje je tu problem? Malo strpnosti ne škodi…

7 07 2010
Anka (22:42) :

NoMercy, nekako tako – reciva, da se podaja gledalčevo mnenje, ki me seveda, kot avtorja fotografije, zelo zanima ;)
Tokratna fotografija meni osebno ni nič posebnega. Objavljena je pač zato, ker cenim Košakova dela in sem za ”ime tedna” :mrgreen: izbrala Andreja Košaka :D

Jean Tonic, škoda le, da sem imela difuzo nasproti in se v daljavi, tudi zaradi 1/3 bolj odprte zaslonke (da obraz ni pretemen), izgubijo detajli, sploh na robovih. ;)

andrej košak, sicer dvomim, da pravi, ampak vseeno:
Sama se zavedam, da današnji človek največ svinjarije absorbira v telo ravno zaradi prehrane, tudi če na embalaži piše BIO, če smo že pri dihalih, potem sta večji problem industrija in avtomobilski izpušni plini,… Zelo škodljiva zdravju pa so tudi razna antibakterijska čistilna sredstva, saj je danes že skorajda vsaka špranja antibakterijsko razkužena, ker se večina ljudi ne zaveda, da je 98% bakterij koristnih, le 2% škodljivih človeškemu zdravju – veliko bolj zdravo je, da je kdaj na policah tudi malo prahu, kot pa da je vse sterilno, itd, itd.
Košak naj kar lepo v miru pokadi cigareto, če si jo zaželi in glede na to, da protikadilski zakon velja le v javnih notranjih prostorih, ni v prekršku ;)

7 07 2010
Anka (23:15) :

Za štos pridajam še dve zanimivi primerjavi – lahko komentarjev, ko cigareto prižgeta lepi ženski :mrgreen: :P

http://ankabulovec.blog.siol.net/2009/11/11/ana-konda/#comments

http://ankabulovec.blog.siol.net/2010/06/10/ive-got-you-klik-klik-2/

7 07 2010
Alex van der Volk Alex van der Volk (23:43) :

Samo zelo zelo mimogrede, ne. Če je že debata o cigaretih in ker pač vsi dobro vemo, da si še vedno domišljam, da se cigaret poda mojemu imidžu, zato tudi furam tisti dean/bogart/slashevski stil in sem na vsaki fotografiji s cigareto v roki ali ustih. Tale fotka

http://img147.imageshack.us/img147/4483/32am6.jpg

brez cigarete enostavno ne bi bila ista. Pika

7 07 2010
Anka (23:47) :

Volk, tako je! Še Mojo manjka, ammm, mogoče še kdo? :P

7 07 2010
Anka (23:51) :

Aja, sicer pa debata naj ne bi potekala o kajenju, če smo že pri tem :mrgreen: vendar vedno dopuščam prosto debato, in če je tokrat o cigaretih, pa naj bo. ;)

8 07 2010
marš na drini marš na drini (00:04) :

no, mene pa ni zmotila cigareta, ampak tole:

“škoda le, da sem imela difuzo nasproti in se v daljavi, tudi zaradi 1/3 bolj odprte zaslonke (da obraz ni pretemen), izgubijo detajli, sploh na robovih.”

ampak raje nisem nič rekel, ker ko sem se zdnjič “pritoževal” nad prežganimi deli sem jih slišal, da sem preveč ortodoksen.

jaz v takih primerih usekam kar s flešom, tudi zato, ker mi je tista čudna zmes naravne in umetne svetlobe všeč. čeprav ne vem, kako bi se to obneslo v tem ČB primeru zaradi kontrasta, ki bi potem bil verjetno bolj švoh.

8 07 2010
Anka (00:11) :

marš na drini, ja, seveda … tudi jaz jo velikokrat, večinoma, ko je svetloba nasproti, usekam s flešom, toda tokrat ni bilo časa, saj v tem trenutku fleša nisem imela pritrjenega na fotoaparat, tako da sem si v tem primeru pomagala z bolj odprto zaslonko ;)
Tako je, v ČB v primeru, če bi fotkala s flešom, takšnega kontrasta ne bi bilo ;)

8 07 2010
Anka (00:21) :

Spet ”aja” :mrgreen: imam Marka, tako da fleš ni vgrajen v ohišje fotoaparata ( tisti za silo ), ampak ga moram vedno posebej pritrditi na ohišje ;)

8 07 2010
marš na drini marš na drini (00:22) :

ja, vidiš, tako pa je, če imaš preveč drage fotoaparate, potem še fleša nimajo vgrajenega.

8 07 2010
Anka (00:25) :

Hahaha, bo že. :D Zato je pa potrebno uporabljati možgančke in se znajti v vsaki situaciji :P

8 07 2010
Alex van der Volk Alex van der Volk (01:02) :

@Anka: In seveda jaz v drugo, hehehe. Za tretjo pa potem ni bilo priložnosti :(

8 07 2010
Anka (01:32) :

Volkec, mogoče pa v tretjo še bo ;) Blogerji še nismo rekli – napisali zadnje besede :D

8 07 2010
nevenka nevenka (06:56) :

Tudi jaz sem najprej zagledala dudo za odrasle :-)
Sicer verjamem, da se Andrej tako počuti, da je cigareta del njega, saj ni edini.
Bi pa vseeno raje videla roko proč od obraza. Se mi zdi, da je fotka bolj ujela trenutek, kot osebnost in njene dimenzije. Po drugi strani, gre pa za tipično podobo nekega človeka, tako kot ga pozna večina ljudi. Človek pač potem sprejme tako sporočilnost fotografije. Tako gledam na to.

8 07 2010
Anka (23:39) :

nevenka, zadnji trije stavki – v tem se strinjam ;)

In najbolj smešno je to ( izvedela danes ), da sem dobila vlogo statistke v novem Košakovem filmu Staje šoka, ki se trenutno snema. Tako da, ko bo na filmskih platnih, le brž v kino! :D Mogoče pa še celo joške pokažem :lol: Cigareta obvezna :P :lol:

9 07 2010
Anka (00:15) :

Oooo, hudiča … in pred petimi minutami izvem, da gre za komentar od pravega Andreja Košaka :P Ojej, sedaj mi je pa kar malo nerodno. Tudi glede jošk bom še premislila :lol:

9 07 2010
Kobrowsky (09:32) :

Še jaz komentiral, še jaz!!!

9 07 2010
Dajana Dajana (09:37) :

Jas tut. Jas tut. Hej, Andrej, nekam sumljivo mlad izgledaš na tej fotki. ;)

9 07 2010
Anka (10:11) :

Hahahahahaha :lol:
To bodo še smešnice in, če po pravici povem, sem se prijavila za satista v smislu, ker me resnično zanima kako poteka snemanje celovečerca – bolj s fotografskega stališča – postavljanje scene, delo režiserja ( pri fotografiji, ko gre za v naprej zamišljen projekt, tudi postavljaš sceno, režiraš, če se lahko tako izrazim). Tudi nisem pričakovala, da bom sploh sprejeta. In okolje Acronija me je vedno fasciniralo.
Mi je pa v veliko čast, da imam sploh možnost sodelovati pri takšnem projektu, tudi če se me potem v filmu vidi samo za sekundo ali dve ;)
Ko jutri vidim Košaka, bom po vsej verjetnosti padla v smeh, ker mi bo zelo nerodno – po vsej parodiji komentarjev pod to objavo :P In ne mislim vas, ampak sebe :mrgreen:

13 07 2010
Anka (09:34) :

Bo treba film do konca pogledat, če boste želeli videt sexi fotografinjo ala 90′ style :D
Zadnji prizor ;)

13 07 2010
Žogca (11:08) :

Jaz imam velikokrat v ustih čik, ampak na fotografijah pa skoraj nikoli. Ker rečem ne. Se mi pa ne zdi problematično. Če človek kadi, ne vem, zakaj bi to zdaj skrival. Če bi šel nekdo z menoj na kofe in bi delal fotke, bi jih po verjetnostnem računu bilo pol s čikom.

3 08 2010
Janezek (12:50) :

Anka, zdaj mi je malo žal, ker sem najprej bral vse te komentarje, potem grem pa šele sam pametovat :)
Nič zato, fotka si itak zaluži večkraten ogled in na ta način prekršim še eno pravilo, namreč da prvega vtisa ne moreš ponoviti. Tvoje fotke ga z lahkoto!
Itak so mi vsa tvoje dela svetska, potem pa nekatera še izstopajo. Tale portret zagotovo! Ravno to, kar tebi morda predstavlja težavo, je tu dodalo tisto piko na i, ki poskrbi za presežek. Difuzna svetloba, pa še od zadaj, pa saj ni lepšega za tak portrtet, ki izžareva eno karizmo in se obenem ne meče ven. Svetloba še poudari skrivnostnost, cigareta je pa simbol spontanosti in na nek način tudi uporništva v teh čistunskih cajtih. Če pa pomislim, da je to fotka, ki ni zrežirana in spozirana, pa lahko le pokleknem! Super!

9 10 2011
home loans (21:05) :

When you’re in the corner and have no cash to move out from that point, you would need to receive the loan. Because that would aid you definitely. I take short term loan every single year and feel great just because of this.

Komentiraj

Uporabite lahko naslednje tage : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !