Police horse force

28 05 2008

  • Share/Bookmark

Dejanja

Informacije o objavi31 odzivov v “Police horse force”

29 05 2008
saso (07:35) :

Kakšna kontradiktornost oziroma razširjeni spekter fotografiranja.

Na eni strani prečudoviti purani na drugi vzdrževalci reda in discipline – pomočniki velikega brata:(

Edino opravičilo za takšno “obskurno” dejanje je, da je tip na fotki tvoj brat, bratranec ali nenazadnje “Bog ne daj” tvoj fant:)

ps: pa tako si se trudila da si zabrisala ozadje – PRIDNA NO:)))

29 05 2008
Muki Muki (09:02) :

Meni ne izgleda kot, da bi bilo ozadje namenoma (naknadno) zabrisano. Jaz dobim vtis nekakšnega polprozornega platna, ki tam pač je. Če pa je, si pa fino nardila.

29 05 2008
pokahontas (12:20) :

zakaj pa je bila potrebna pištolca v roki? :shock:

29 05 2008
Komentator (12:30) :

Anka, si opazila, da je pri malo slabši fotki 80% manj komentarjev? :)

Konji so zelo lepi (policisti pa grdi :) ), ozadje pa na tej sliki deluje neverjetno “umetno”. Kar pa ne pomeni, da bi jaz lahko naredil bolje :P

29 05 2008
popotnik (12:54) :

O lejga pešija! :) A maš še kakšno sliko konjenika? Jaz sem včasih delal kot konjenik v policijski konjenici in se spomnim, da je enkrat do nas prišla (je bilo to leta 2006?) neka gospodična s fotoaparatom in nas fotografirala na hipodromu v Stožicah in sicer za neko razstavo. Sedaj pa ne vem ali si bila to ti ali kakšna druga. Te razstave potem na žalost nisem videl. In če si bila ti, bi te prosil, če je možno dobit kakšno fotko.

29 05 2008
anka (13:41) :

saso, he, he, ne eno ne drugo imam preveč grehov :lol: To je bil dogodek Dan lipicanca na Bledu in so tudi policijske konjeniške enote predstavile svojo točko.
Ozadje ni zabrisano (nalašč je malo – odprta zaslonka) vendar so spustili dimno bombo. ;) Zanimivo, kako slikca policaja vpliva na ljudi :lol:
Meni je pa všeč, ker sta policist in konj vsklajena.

muki: tako je :D ni nalašč ampak sem se prilagodila okolici, saj ti pri fotoreportaži drugega ne preostane.

poka: za indijance! :lol:

komentator: slabša fotka? Jaz na to ne gledam tako, je pač fotoreportažna fotografija in s takšnimi fotografijami se jaz preživljam. Lahko pa rečem, da je tudi meni fotoreportaža manj ljuba, kot pa moje lastno izzživljanje. :D
Fotka je pa dobra, vsaj meni, ker je drugače ne bi dala na blog. ;) Mogoče je za večina samo ta problem, ker sta gor policaja. Kar se pa mene tiče, glede tega nimam nobenih predsodkov.

popotnik: Ne nisem bila jaz. Ja, imam še kakšno slikco, ampak ne s hipodroma :D

29 05 2008
ElQurc (14:10) :

T’kle je,

tud jest sem fotkal v tivoli in na bledu, le da rezultata tudi slučajno ne pokažem :)

danes si kul in in le, če pizdiš čez kifelce. kar tako, za zabavo :(

pokahontas, bo treba po špegle ;)

29 05 2008
anka (14:24) :

ElQurc: No, saj pravim. Jaz marsičesa ne maram, pa zaradi tega ne ‘kritiziram’ (v narekovajih zato, ker to ni ravno kritika, da ne bo nesporzuma :mrgreen: ) fotografije, če je dobra. In ta je. :D Bi me pa zanimal tvoj rezultat :mrgreen:

Lahko pa objavim kakšno slikco od prometne nesreče (glava posebej in telo posebej). Tudi takšnih imam nekaj ;) Ne, ne, saj ne bom. Ne me resno vzet :D Sem pa nekaj časa delala v foto laboratoriju, kjer sem poleg ostalega razvijala fotografije tudi za policijo in vojsko. Lahko povem, da imam zelo, zelo močan želodec. Če mislite, da so fotke trupel, žrtev, samomorilcev grozne, ki jih naprimer vidite v raznih forenzičnih nanizankah, lahko povem, da so tiste tam zelo omiljena zadeva. ;)

29 05 2008
popotnik (14:33) :

Če se samo spomnim mojega pripravništva v policiji, ko sem delal še na policiji v Domžalah in ko sem sodeloval pri obravnavanju ene hude prometne nesreče, ko se je možakar z avtomobilom zaletel v šleparja. Rezultat: glava možakarja je bila dobesedno odrezana in naslonjena na svoja prsa. Ostali deli telesa (prsti…) pa povsod na okrog. Groza. In potem še svojcem povedat, da je njihov oče, mož… umrl. Je pa res, da se pri teh zadevah želodec kar hitro navadi.

29 05 2008
pokahontas (14:34) :

@ElQurc: kaj potemtakem pa drži? :)

29 05 2008
popotnik (14:47) :

Še to. Konj v ospredju je Favory Thais. Tolk v vednost. ;)

29 05 2008
anka (14:51) :

popotnik: Ja, najhuje je to, če grem slikat kašno prometno nesrečo in udeležence celo poznam. :shock: Tega po navadi ne veš, dokler nisi na kraju nesreče. Grozaaa! A si lahko predstavljaš? Ti, verjamem, da lahko. Prizorov, kar se tiče ‘mafijskih’ umorov, pa raje sploh ne omenjam. Kaj vse je folk zmožen. Dokler ne vidiš tega, si sploh ne predstavljaš, da je to možno!!! V detajle ne mislim hodit, ker ni etično in tudi zato, ker mi nihče ne bi verjel. V prvo, ko sem razvijala takšno stvar (npr: umor s kislino … ), sem šla bruhat, v drugo tudi, v tretjo pa … sem že otopela, ker mi ni preostalo drugega. Imaš dve možnosti:
- da pristaneš na psihiatriji
ali
- da zadevo ‘enostavno’ odmisliš
je še tretja:
- da si poiščeš drugo službo
To sem naredila in glej ga zlomka … šla sem iz ene skrajnosti v drugo.
Po takšnih prizorih, slikco policaja še rade volje vidim ;)

29 05 2008
anka (14:54) :

popotnik: Aaaa, poznaš? :D

29 05 2008
popotnik (14:58) :

Seveda poznam. Saj sem rekel, da sem bil v policijski konjenici. Lani marca sem šel iz policije. Tako da poznam in Favorya in oba konjenika. :)

29 05 2008
anka (15:18) :

popotnik: Logično, saj slo policijska konjenica ni ravno velika. ;)
Mene osebno, je ta policijska točka navdušila. Da konj ne pobezlja …
Bilo je tudi dresurno jahanje, ki je sicer oh in sploh navdušujoče, graciozno, vendar za mene nič novega, saj je moj oče velik ljubitelj konj, in nas je, ko sem bila še otrok, redno vozil na tekmovanja dresurnega jahanja v Lipico, redno pa smo hodili tudi na kasaške dirke v Komendo in na Brdo pri Kranju.
Imeli smo celo konja, za hobi, katerega smo redno jahali. Kakšni časi! Kar na jok mi gre, ko pomislim, kako lepo je jahati skozi gozd … ahhhh, norooo!
Dokler konj ne pobezlja … :lol:

29 05 2008
popotnik (15:21) :

Jahanje skozi gozd tudi jaz pogrešam. Nikakor pa ne pogrešam mrzlih in deževnih dni, ko sem moral sedeti ves premražen in premočen na konju na kakšni športni tekmi. :) Groza. Taki dnevi kot so danes, sploh če ni prevroče, so pa idealni. Sploh kakšno jahanje po Tivoliju. Ah, ja. Kje so tisti časi. :)

29 05 2008
anka (15:24) :

ElQurc: čakaj malo. Fotkal si tudi na Bledu. Sedaj, to nedeljo? Potem veš katera sem jaz?!! :mrgreen:
Kateri si bil pa ti? Kje si se gibal? Sicer pa, kdo za vraga v nedeljo v rokah ni držal aparata? Vsaj mobilnega, če ne drugega.

29 05 2008
anka (15:41) :

popotnik: ma ja, so dobre in slabe strani tega hobija oz. športa, ampak v spominu, vsaj meni, so ostali tisti lepi trenutki, eni najlepših v mojem življenju, čeprav sem bila še majhna. No, po pravici, sem bila še tako majhna :mrgreen: , da je bila moja največja odgovornost skrtačiti konja in mu ponuditi kocko sladkorja, če pa bi na konju ždela v mrazu in dežju, bi bili pa moji starši skrajno neodgovorni. Govoriva o otroku do 6 let starosti. :D
No potem sem jezdila še v nekem konjeniškem klubu, dokler ni konj, v katerega sem bila osedlana, popolnoma ponorel. No, meni se ni zgodilo nič, konju tudi ne, ampak ufff, je bilo preveč adrenalina. Zelo kritična situacija v mojih takratnih očeh … in od takrat naprej ne jaham več. :-( Me pa matra, zelo! Ljubezen do konj je ostala.
Matr, se bova midva zjokcala danes, al kaj :lol:

29 05 2008
anka (15:43) :

poka: A tebe tudi zanima, če je pištola prava in nabita? :mrgreen:

29 05 2008
Policaj Tone (16:35) :

Gospodična Anka Bulovec, zelo lepa fotografija. Za v okvir.

Lep pozdrav in uspešen dan,
Tone

29 05 2008
anka (16:56) :

Policaj Tone, hvala ;)
Mogoče jo bom pa res dala v okvir in obesila v avtu :lol:
Bi znala biti privilegij, da mi malo pogledate skozi prste, ko prekoračim hitrost, kadar hitim na primer na kraj požara, nesreče ali pa norim za vladno delegacijo :lol: :mrgreen: Oni imajo lučke, sireno in spremstvo, jaz pa ne
:-( Zna biti problem.

29 05 2008
anka (16:58) :

Saj res, uspešen dan želim tudi vam in seveda čim manj posredovanj. ;)

29 05 2008
ElQurc (18:47) :

@anka,
tvojo persono poznam le po fotki na tem blogu.
na bledu sem imel polne roke “enega sitnega nečaka”, ki obvlada 3 korake, potem pa pade, najrajši v vodo.
tista moja foto mizerija pa je dobra le za družinski album :(
ampak, vaja dela mojstra, čez ene 10 let pa bom zrastel, recimo do tvojih kolen. po foto znanju, da me ne bo pokahontas ustrelil s pištolo, ki jo vidi le on, celo brez špeglov :)

29 05 2008
anka (21:00) :

ElQurc: :lol: Pokahontas (ona) te ne bo ustelila s pištolo, ampak se raje pazi puščic :lol: Če zadane bivola na 300 metrov, bo tudi tebe na 100. :lol:
A je ti ne vidiš? Jaz jo vidim, poka tudi … ;) eh, pri teh indijancih nikoli ne veš. Tele njihove arcnije. :???: Jaz jo imam malo na sumu, pa še meni je sigurno kaj podtaknila :mrgreen: Samo pištole vidim :lol: pa rdečo meglo … :lol: pa še cel kup policajev je okrog mene :lol: Ojoj, bolje, da grem spat :lol:

30 05 2008
pokahontas (11:26) :

:lol: sm šla še enkrat preverit, če imam vse na svojem mestu ;)

jah če toti stric nima zviždolja v roki, potem pa res potrebujem očala … :)

30 05 2008
ElQurc (16:53) :

tudi sam sem povečal totega strica {sliko :( }, pa nisem nič bolj pameten.

se pa sprašujem, zakaj bi tam na bledu, med paradiranjem, mahal s pokalico ?!

mogoče pa ima @Policaj Tone@ pravilen odgovor?

30 05 2008
ikari (19:14) :

a to ni nezakonito in celo konjem s pod časti da osli na njih jezdijo?
pa sej je tut proti logiki in okusu…

30 05 2008
bobi bobi (21:23) :

Fajna slikca, policaj deluje fajn “umirjeno”, spokojno. Kot da sta z konjem eno. Tko nekak jst vidm sliko :)

Ampak pol pa mal bolj pogledam – kaj hudiča pa ma v desni roki? :smile:

Pa še tole – tud konji so kr fajn zaščiteni, vezir čez oči, čeprov najboljši del njihovga outfita so mi pa “naušniki” :razz:

30 05 2008
sparkica (22:23) :

Mene pa je fotka spomnila na modernizirano verzijo Lucky Luke-a :D

Tole z rdečim ozadjem je fenomenalno izpadlo :D
Konjenik in konj zgledata eno – fokusirana, zlita v resničnega, že skoraj krilatega varuha nedolžnih in zaščite potrebnih. Rdeče ozadje daje vtis zatišja pred viharjem, še posebej zaradi zadimljenosti (logično, dimna bommba)… pripravlja se na revolucijo, konjenik se fokusira, da bo preprečil katastrofo… Res fenomenalno. Uf… vidim, da bom morala malo okl po takih prireditvah hodit :D

Res ima nekaj v desni roki, kar zgleda kot pištola ;)

1 06 2008
Človek Človek (10:57) :

Kulj :D

1 06 2008
anka (20:40) :

poka: lahko odrežeš dno od pirovske flaške :lol:

ElQurc: pokalica za to, da je šov bolj pristen (moral bi slišati glasbo v ozadju … kot da smo v vojni :lol: )

ikari: osel + kobila = mula
zakonito ? Proti zakonom narave ne moremo kaj :mrgreen:
logično in okusno? Potica in rezina pršuta :lol: Dobro za znoret :mrgreen:

bobi: opremo imajo fajn, sploh vezir čez konjske oči, kot si omenil. Naušniki so tudi cool :D Aja, saj si jih omenil :lol: :cool:
V desni roki … ha, ha, preberi debato med poko in ElQurc – em.

sparkica: Lucky Luke, ta je bila res dobra risanka, pa stipi tudi! :D Samo travca manjka v ustih in ena banda 4 razbojnikov od pol metra višine pa do dveh :lol: Mamca je baje glavna ;)
Ta fotka ogromno pove, če le malo odprteš oči in razmisliš o situaciji, ki jo fotografija prikazuje. Zadela si bistvo!!! :D Vidim, da je res nepotrebno, da pod fotografijami ki jih objavim, pišem neke zgodbe. ;) To je popolnoma odveč!
Na različnih prireditvah se da narediti res fenomenalne fotografije. Večkrat to počneš, lažje je, saj se celo navadiš predvidevati trenutke v naprej, kar je velika prednost. Tako veš, kje je najbolje da se postaviš in ogneš motečih elementov v iskalu, ki pa jih na prireditvah ne manjka. Jaz ti priporočam, ker vem da te veseli tudi fotografija, da se kdaj lotiš tudi kaj takšnega. To je zelo, zelo dobra fotografska šola, saj fotografiraš v vseh možnih svetlobnih pogojih, ki si jih lahko zamisliš, zato je pričeti še toliko težje, sploh, če se zavedaš, kaj je kvalitetno in kaj ne. No, bolje da se zavedaš :mrgreen: tako tudi veš, kdaj si zrel za kašno objavo.

človk: ;)

Komentiraj

Uporabite lahko naslednje tage : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !