Bložiček se je izgubil. 1234567 javi se!

25 12 2007

Vsi bložični modeli, ki ste zjutraj pogledali na svoj e-mail, vas je

čakalo bložično foto darilo. Le nekdo je ostal praznih rok, ker očitno

e-mail ni pravi. Zato naprošam lastnika fotografije ali kogarkoli, ki

ga pozna, da mi sporoči njegov pravi naslov. Naslov lahko pošljete

na anka.bulovecAFNAtelemach.net ali anka.bulovecAFNAgmail.com.

Hvala.

  • Share/Bookmark

Dejanja

Informacije o objavi27 odzivov v “Bložiček se je izgubil. 1234567 javi se!”

25 12 2007
webmaher (14:16) :

anka, če že takole javno objaviš svoj email je bolje da @ zamenjaš z AFNA, drugače se ti kajkmalu lahko zgodi, da boš dobivala spam v neomejenih količinah ;-)

25 12 2007
anka (14:28) :

Najlepša hvala za nasvet, že brišem.

25 12 2007
anka (14:45) :

Ja, sem čist še zelena glede tega. Priznam, zato se za nadalnje moje neumnosti vsem iskreno oproščam. Zelo vesela bi bila tudi, če me kakšen dobrotnik(kot je bilo v tem primeru) na to opozori. Hvala.

Zdaj ne vem webmaher, če si znakec @ dobeseno mislil naj ga zamenjam z besedo Afna al si mislil, da sem jaz afna, kar je tudi možno. Ne zamerim.
Aja, pa ne se smejat. Vem, da je smešno.

25 12 2007
buba švabe buba švabe (15:33) :

Problem je v tem, da spamerska drhal z avtomatskimi programi pregleduje internet in išče poštne naslove, na katere potem pošiljajo spam. Temu se lahko vsaj malo izogneš, če svoj e-mail naslov napišeš tako, da ni veljaven, pravi naslov, je pa istočasno vsakemu človeku, ki ga prebere, takoj jasno, kako mora biti prav. Na primer namesto “ime.priimek@gmail.com” lahko napišeš “ime pika priimek at gmail pika com” ali kaj podobnega.

Kdo je na fotki, pa nimam pojma. :oops:

25 12 2007
anka (15:38) :

Hvala ti buba švabe za pojasnilo. Vidiš, pa spet nekaj novega vem.
Ti si res desc in webmaher. Še enkrat hvala.

25 12 2007
anka (15:45) :

Lahko da so me pa že našli, ker so mi moji komentarji izginili nekaj časa nazaj.
Jaz upam, da je bila le moja napaka (čeprav ne vem, res je bilo malo čudno vse skupaj), drugače sem oplela…

25 12 2007
buba švabe buba švabe (15:49) :

Ne, to nima veze s tem. Če spamerji dobijo tvoj mail v roke, potem po elektronski pošti začneš dobivat enormne količine ponudb za nakup viagre in tablet za povečanje penisa po znižani ceni. In take stvari… :lol:

25 12 2007
anka (16:00) :

Tega imam že tako ali tako preveč. Kot da mojemu penisu kaj manjka.

25 12 2007
buba švabe buba švabe (16:02) :

Hehe, preveč imaš zato, ker svoj naslov tako prosto trosiš okoli. To je tako, kot da bi svojo privat telefonsko kar tako objavila, pa naj pokliče vsak manijak, ki ima pet minut časa. ;)

25 12 2007
anka (16:28) :

Svojega naslova drugače sploh ne trosim naokoli. Odkar imam blog, sem prvič to storila. Mogoče še kdaj, samo se pa ne spomnim konkretnega primera.
Drugače se zaradi mailov sploh ne sekiram, ker jih vedno lahko zbrišeš edino tisti s kakšnimi novimi virusi so problem. No, saj ravno tukaj je ves štos.

25 12 2007
komentator (16:49) :

Anka, zelo lepo! Po dolgem času berljiv, simpatičen in predvsem “gledljiv” blog :) Veliko uspeha in “Keep on the good work”.

lp
K

25 12 2007
webmaher (17:26) :

anka dej ne se hecat ti pa že nisi afna ;-) …super slikce si naredila, to je pa šlo enga cajta kaj…a to delaš s PhotoShopom ali imaš kaj drugega…

25 12 2007
anka (18:55) :

Webmaher:
Hvala za pohvalo, kdaj pa kdaj sem tudi afna.
Slikce oblikujem v photoshopu Cs2 in se držim nekega svojega pravila.
Izogibam se fotomontažam in veliki predelavi. Raje se potrudim, da med fotografiranjem naredim dobro podlago, s katero imam čim manj dela.
To mi je ostalo od analogne fotografije, ki jo naravnost obožujem in kar se tiče predelava: držim se tega, da je tudi digitalna foto predelana do te mere, kot to dopušča temnica v analogni foto. Seveda, toliko kot je kemijskih reakcij, toliko je tudi možnosti (neskončno), ampak to so že skrajnosti. Držim se reciva temu čim bolj ‘pristne’ fotografije, tako kot včasih, ko se je čim manj popravljalo, ko je bil material neskončno drag… – zato so se fotografi tudi bolj potrudili, da naredijo čim boljšo fotografijo. Danes (če dobro opazuješ) se samo še škloca vsepovprek, naredi 500 fotk, potem pa izbere iz tega 10 dobrih. To za mene ni delo, čeprav priznam se v fotoreporterski fotografiji velikokrat točno to prisiljena naredit, ker drugega ne preostane. Kar se obdelave tiče je moje mnenje takšno: veliko predelave in fotomontaže itd. smatram že kot grafično oblikovanje, kar pa jaz nisem. V službene namene naredim marsikaj, po duši me pa veseli-zelo enostavno se sliši – fotografija in ideja.

25 12 2007
anka (19:06) :

Komentator, ti si pa tako skrivnosten, da si kar komentator in tukaj nekaj smrdi. Imam občutek, da se midva v realnem življenju še kako dobro poznava.
Če se motim, bo pokazal čas.
Kar se bloga tiče, res hvala, res ne vem več kaj naj rečem. Takšnega pozitivnega odziva vseh, ki mi puščate komentarje absolutno nisem pričakovala. Res ne. Sem maksimalno presenečena in kar v nekakšnem evforičnem stanju. Že dolgo časa se nisem počutila tako.

Drugače mi pa ni prav nič jasno, kaj vam je tako všeč (razen fotografij – meni so tudi všeč), ker samo afne guncam. A sem sploh kaj pametnega povedala?
Nič, pravzaprav. Dejte se no zrsnit, so blogi kjer intelektualci povedo res ogromno pametnih stvari. Mislim, da do njih to ni fer.

25 12 2007
anka (19:56) :

Še nekaj besed o ideji:
Absolutno ne trdim, da so vse fotografije, ki jih gledate oziroma, ki jih boste videli idejne. Za idejo namreč potrebuješ najprej idejo, čas, včasih denar in velikokrat srečo, da je stvar izpeljana, tako kot sem si jo zamislila. Glede na to, koliko časa imam, se mi to vedno manj pogosto uresniči. Žalostno vendar resnično.
Želim si, upam da boste to kmalu dočakali, da bi videli tudi moje analogne fotografije, ki so umetniške, vendar jih je potrebno še kvalitetno prenesti na vaše monitorje. Kmalu, vsaj upam tako.

25 12 2007
webmaher (20:39) :

anka ne bit skromna, ena slika lahko pove več kot 1000besed…ker preberem na 100tisoče besed, so takale slike pravi balzam za sive celice…upam da čimprej preneseš tudi umetniške akoravno nisem kak navdušenec, bom jih pa kakopak z veseljem pogledal, ker si me prepričala s tole blogografijo ;-)

25 12 2007
anka anka (20:47) :

Res lepe želje, enako želim tudi tebi, kakorkoli že počneš. Me veseli, da sem vsaj nekomu približala tudi malo drugačno, bolje rečeno mojo fotografijo, ki do sedaj (ne vem zakaj) ni zanimala veliko ljudi. Je pa res, da sem se premalo izpostavljala, ker sem preveč samokritična – kar je včasih dobro, včasih slabo.

25 12 2007
buba švabe buba švabe (20:48) :

Fotke so nam všeč, ker ujamejo trenutek, ker prenesejo nek občutek, vzdušje, ker nekaj povejo. To pa naredijo, ker so dobro narejene. Tako kot morajo bit. Meni je še najbolj všeč tista zimska s ptiči. :)

25 12 2007
buba švabe buba švabe (20:49) :

Aja, pa da ne bo slučajno izpadlo, kot da vem, o čem govorim. To samo tako mislim… :P

25 12 2007
anka (21:07) :

Buba švabe: zelo dobro veš kaj govoriš. To je bistvo. Moram priznati, da imaš tudi zelo dober okus. Presenečena! Sem mislila, da ti bo prej kakšna druga bolj včeč.
Ženske pa to…Ne mislit, da te kaj žalim. Pač, saj veš…

25 12 2007
komentator (21:19) :

Anka, ko bi se le dobro poznala, morda potem ne bi bil tako brezupen v mojih poskusih fotografiranja ;)

Če bi obstajali samo blogi intelektualcev, bi bil internet čisto preveč pust. Potebujemo tudi umetniške dušice kot si ti.

25 12 2007
anka (22:12) :

komentator: potem se ne poznava. Sem že mislila, da je lahko kakšen moj oče, brat ali prijatelj, ki mi dela reklamo. Tako lepo se sliši.

Za uspešno fotografiranje rabiš samo eno dobro razlago in malo občutka za boljše fotografije veliko razlage in logičnega razmišljanja (podobno kot pri fiziki recimo – da se vse zračunat) pa predvsem veliko veliko prakse, občutek in dobro luč – svetlobo. Pri analogni je treba obvladati še fotografsko kemijo, ki je svoja branža. Sliši se kot da nakladam, vendar je res. Moram priznati, da je tudi res, da poznam kar nekaj fotografov, ki so amaterji, vendar niso nič slabši od profesionalnih, šolanih. Takih je ogromno, ob preboju digitalizacije pa je na žalost tudi vse več tistih, ki nimajo pojma, vendar mislijo, da ga imajo in se, presenetljivo, še celo dobro tržijo. Ah, kaj bluzim, saj to se itak dogaja na zelo veliko različnih področjih.

25 12 2007
anka (22:15) :

Blogi intelektualcev: sama rada kakšnega preberem, je pa res, da bolj malokrat, ker takrat, ko si vzamem čas za te stvari, se ponavadi odklopim od dela in se zatečem raje k lahkotnejšim temam, ker v teh trenutkih možgani kaj drugega že ne zmorejo.

26 12 2007
anka (16:16) :

A tega na sliki res nobeden ne pozna?

28 12 2007
Katja (21:17) :

men se zdi da je kris.

30 12 2007
anka (00:47) :

Katja: Kateri Kris, veš kaj več. Mogoče njegov Blog?

13 12 2011
Marko (17:54) :

Škoda, kje je več :>

Komentiraj

Uporabite lahko naslednje tage : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !